Yellowstonessa pääsee ihailemaan villiä luontoa

Yhdysvaltojen Kalliovuoret ja Yellowstonen kansallispuisto tarjoavat matkailijalle kokemuksen, jota ei kannata jättää välistä. Tiedossa on ainakin kuohuvia vesiputouksia, lumihuippuisia vuoria, loputtomasti mäntymetsiä sekä karhuja, biisoneita ja susia. Yellowstone todella on ainutlaatuinen luonnonsuojelualue. Kyseessä on maailman ensimmäinen kansallispuisto, joka perustettiin jo vuonna 1872. Vierailijoita alueella käy vuosittain 2-3 miljoonaa.

Yellowstonessa pääsee ihailemaan villiä luontoa
Yellowstonessa pääsee ihailemaan villiä luontoa

Grand Loop Road esittelee puiston monipuolisuutta

Yellowstone levittäytyy Wyomingin osavaltion ylitse jatkuen aina Idahoon ja Montanaan asti. Puistoon saa luotua hyvän katsauksen ajamalla pitkin 228 kilometriä pitkää, jousipyssyn muotoista tietä jota kutsutaan Grand Loop Roadiksi. Reitin varrella on runsaasti leiriytymiseen ja picnic-hetkiin sopivia paikkoja ja maisemat muuttuvat jatkuvasti.

Tieltä on mahdollisuus poiketa useille erilaisille vaelluspoluille ja käydä tutkimassa lähempää esimerkiksi kuumia lähteitä. Jos haluat suunnata sellaisille alueille joilla villieläimet liikkuvat, voit liittyä kokeneen puistonvartijan vetämään ryhmään. Reiteiltä ei kannata omin päin poiketa, sillä reitit on suunniteltu siten, että retkeilijä olisi mahdollisimman turvallisen etäisyyden päässä alueen villieläimistä.

Suunnittele matkasi vuodenajan mukaan

Yellowstonen kansallispuistossa on neljä vuodenaikaa ja tämä kannatta pitää mielessä matkaa suunnitellessa. Kesäisin päivälämpötila on usein noin 25 astetta, mutta öisin ilma viilenee selvästi ja voi laskea paikoin alle nollan. Talvisin puistossa on reilusti pakkasta ja lunta ja olot muistuttavat Suomen talvea. Ilmasto on kuitenkin kuiva, sillä Kalliovuoret estävät kosteuden kulkeutumista Tyyneltämereltä. Eniten Yellowstonessa sataa touko-kesäkuussa. Keväällä ja syksyllä päivälämpötila vaihtelee nollan ja 20 lämpöasteen välillä, mutta öisin voi olla runsaastikin pakkasta.

Luonnonystävien ykköskohde

Luonnon monipuolisuus lumoaa Yellowstonessa. Alueelta löytyy mm. 322 lintulajia ja vulkaanisen maaperän ansiosta yli 300 kuumaa lähdettä. Puiston monipuolinen eläimistö on monelle pääsyy alueella vierailuun. Yellowstone on yksi niistä maailman harvoista alueista, joilla elää vielä runsaasti harmaakarhuja. Lisäksi matkailija voi bongata myös ruskeakarhuja. Karhut liikkuvat erityisesti aamu- ja iltahämärän aikaan. Välimatka on syytä pitää kuitenkin turvallisena, sillä nämäkin karhuyksilöt voivat painaa jopa 400 kiloa. Karhujen lisäksi puistossa voi nähdä mm. peuroja, punapeuroja, antilooppeja ja suuria puhveleita ja tietenkin ilveksiä, puumia ja biisoneja.

Luonnonystävien ykköskohde
Luonnonystävien ykköskohde
Jaa tämä viesti: