Viva italia osa 2 !

Kukaan ei tykkää täysistä turistikaupungeista, joita Italiasta löytyy yllin kyllin. Kesäsesongin aikana ne kiehuvat kuumuutta ja turisteja, ja mahdollinen nauttiminen paikallisista nähtävyyksistä on jo enemmän unelmaa kuin toteutuvaa suunnitelmaa. Italia on todella mielenkiintoinen maa pitkällä historiallaan ja sen kulttuuri on elämää täynnä, mutta klassisiin nähtävyyksiin ja historiakohteisiin on kuitenkin parempaa tutustua talvella. Kesällä kaikki Italian luontonähtävyydet ja pääkaupungista kauempana sijaitsevat paikat ovat parempi lomavaihtoehto kuin mikä tahansa Rooman viisitähtinen hotelli ja etukäteen varatut ekskursiot.

Sitruunoita Amalfin Rannalta

Amalfi sijaitsee Italian länsirannikolla ja se on yksi kauneimpia Italian ranta-alueita. Se on täynnä värikkäitä vihreitä maisemia ja samalla siellä asuu ihmisiä, joten kukkulavaeltamisen turvallisuus on taattu, jos sitä on tultu ajatelleeksi. Amalfissa kasvaa koko maailmassa kuuluisia sitruunoita, joista valmistetaan lemoncello-juomaa ja joita nautitaan myös tuoreina. Yhteensä vajaan sadan kilometrin rantaviivaan on mahtunut niin kivi- kuin hiekkarantojakin, ja vuoristovaellusloman voi vaihtaa rantalomaksi alle kahdessa tunnissa. Lähellä sijaitsee kaupunki Positano, joten kaupunkilomailuunkin vaihtaminen onnistuu helposti. Pienellä niemimaalla on Amalfi-kylän lisäksi Tre Calli Mountain -kansallispuisto, joka pitää sisällään lukuisia vaellusreittejä. Yksi niistä on nimeltään Sentiero degli Dei, mikä tarkoittaa jumalten luolaa, ja se on paras tähän hetkeen saakka tekemistäni Italian pienistä kukkulavaelluksista.

Amalfin Rannalta
Amalfin Rannalta

Italian Saarilla On Erilaista Elämää

Kenenkään ei ole mikään pakko keskittyä vain mantereen puolella tapahtuvaan matkailuun. Italialla on olemassa ainakin Sisilia ja Sardinia, jotka pursuavat upeita maisemia ja joiden luonto on erilaisempaa kuin varsinaisessa Italiassa. Sisilialla sijaitsee kaiken lisäksi tulivuori Etna, jonka viereen on rakennettu pieniä kyliä riskeistä huolimatta: tämä tulivuori on ollut melkein aina aktiivinen ja välillä se purkautuu vakavamminkin. Lukuisat italialaiset matkailuyritykset järjestävät retkiä tulivuoren huipulle, jossa pääsee niin nauttimaan ympäröivistä maisemista kuin myös tuntemaan, mille laava oikeasti haisee. Alkukorkeuksiin voi päästä hissillä, mutta sen jälkeen pitää kävellä ja tulivuoren huipussa on kyllä mieluiten noudatettava jo olemassa olevia polkuja. Turvallisuuskysymys on varmasti aina mielessä, kun lähdetään nousemaan tulivuoren huipulle, mutta paikalliset viranomaiset valvovat tilannetta koko ajan ja varoittavat sisilialaisia asukkaita Etnan mahdollisesta aktiivisuudesta. Saari voidaan evakuoidakin, kun on olemassa ison purkautumisen riski.

Sardinia on taas tunnettu rannoistaan ja se on oikea rantalomailijan paratiisi – siis sellaisen rantalomailijan, joka suosii enemmän luonnollisia kohteita kuin useamman tähden hotellien rakennettuja uima-altaita ja täysin varattuja rantoja. Sardinialla on rantaviivaa noin 1800 kilometriä, ja jokainen voi löytää sieltä jotain omakseen: hiekkarannalla makoilu voi olla kivaa parin päivän aikana, minkä jälkeen se alkaa jo tuntua tylsältä ja on aika siirtyä korkeammalle. Sardinian retkeilyreitistö on kadehdittavan laaja: aloittelijoille sopivat polkupyöräreitit, kokeneemmille löytyy vuoristovaelluksia ja rohkeimmille vuoristopyöräpolkuja.

Aidot Kiviportaat Löytyvät Italiasta

Vielä yksi Sisilian ja sen kautta koko Italian nähtävyys on nimeltään Scala dei Turchi, mikä tarkoittaa turkkilaisia portaita. Valkoinen kallio on pehmeää kalkkikiveä, ja luonto on tuulen ja veden avulla luonut siihen oikeita porrasaskelmia ja kokonaisia terasseja. Kallion värin rinnalla meri näyttää vielä sinisemmältä, ja paikalla voi silloin tällöin nähdä myös nuoria poikia hyppäämässä kallion korkeista kohdista puhtaaseen mereen. Kesällä täällä paistaa aurinko, mutta valkoinen väri heijastaa auringonsäteet hyvin ja kalliolla voi kävellä paljain jaloin.

Italia on sellainen maa, josta löytyy kaikille kaikkea. Täällä voi lähteä seikkailemaan isojen kaupunkien viidakkoihin tai nauttimaan luonnon muovaamista maisemista, ja maan monipuolisuus on vielä yksi tekijä italialaisen vieraanvaraisuuden lisäksi, joka saa turistit palaamaan tänne vielä useampiakin kertoja

Jaa tämä viesti: