Mahtavia paikkoja mitä nähdä Ruotsissa

Rakas naapurimaamme Ruotsi on sellainen reissukohde, joka unohtuu todella usein. Vaikka sinne on helppo päästä huolimatta siitä, asutko etelässä tai pohjoisessa, se ei ole aina se ensisijainen matkailukohde. Ruotsi tarjoaa kuitenkin meille suomalaisillekin mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Ruotsi on luonnon ja näkymien puolesta samankaltainen kuin Suomi, mutta eroavaisuuksiakin löytyy. Suomea hieman vuoristoisempi Ruotsi tarjoaa niin rauhallisille kävelijöillekin kuin reippaille urheilijoillekin mahtavia maisemia sekä esimerkiksi upeita vaellusreittejä.

Mahtavia paikkoja mitä nähdä Ruotsissa
Mahtavia paikkoja mitä nähdä Ruotsissa

Pohjoinen

Myös Ruotsista löytyy Lappi, joka on toinen maan pohjoisimmista maakunnista. Se jakaa rajan Suomen Lapin kanssa. Pohjois-Ruotsista löytyy samalla lailla kaunista ja henkeäsalpaavaa maisemaa. Talvisin pohjoisessa pääsee esimerkiksi laskettelemaan Dundret – Gällivare-nimisessä laskettelukeskuksessa. Laskettelukeskuksia on kuitenkin paljon erilaisia.Kesäisin pohjoisesta löytyy vaellusreittejä sekä mahtavia telttailukohteita. Pohjois-Ruotsiin voikin hyvillä mielin lähteä autolla tai vaikka moottoripyörällä. Ajettavat tiet ja erilaiset majoitusvaihtoehdot tarjoavat varmasti jokaiselle reissaajalle miellyttävän loman. Juuri autoilijalle tai motoristille Ruotsi voi olla erittäin hyvä paikka vierailla. Aurora Sky Station voi olla varsinkin etelässä asuvalle suomalaiselle todella mahtava nähtävyys. Kyseinen asema on tehty juuri revontulien ihailemista ja katselemista varten. Pohjoisessa Ruotsissa pääsee kesällä nauttimaan myös yöttömistä öistä, eli öistä, jossa aurinko ei laske juuri ollenkaan. Talvella tämä tarkoittaa pimeämpiä päiviä. Kesällä kalastajat voivat päästä nauttimaan hienoista kalastusmaisemista ja pyydystämään vaikka lohta.

Etelä

Etelä-Ruotsi ei ole pohjoista lainkaan huonompi. Riippuen siitä, kuinka etelään haluaa mennä, on matkalla paljon nähtävää. Eteläinen Ruotsi päättyy Itämereen yhdeltä puolelta ja Norjan puolelta taas Atlantin valtamereen. Tanskaan pääsee siltaa pitkin tai laivalla. Etelässä on suurempia kaupunkeja, kuin pohjoisessa, mutta luonto ei ole myöskään kaukana. Stenshuvudin kansallispuisto on luonnonystäville suositeltava vierailukohde. Lisäksi etelästä löytyy myös Skånen eläinpuisto, joka on kehuttu koko perheen nähtävyys.Ruotsissa on kaunista maalaisseutua paljon. Erityisesti etelästä löytyy valokuvauksellisia alueita, joissa kannattaa vierailla. Etelään pääsee helposti esimerkiksi risteilyaluksella Turusta tai Helsingistä, jolloin Tukholmasta voi vaikka vuokrata auton tai moottoripyörän. Maalaisseutua pääsee ihastelemaan esimerkiksi “The Emigrants Path”-reitillä, eli suomennettuna maastamuuttajan reitillä. Kyseessä on luonnonläheinen ja viihtyisä maalaisalue, joka päättyy Kristallikuningaskuntaan, “Kingdom of Crystal”-nimiseen nähtävyyteen. Kyseinen alue on saanut nimensä Ruotsin kansalaisista, jotka lähtivät Yhdysvaltoihin 1800-luvun lopulla. Yhteensä 1.3 miljoonaa ruotsalaista päättivät jättää kotimaansa ja hakea uutta elämää luvatusta maasta. Suurin osa lähtijöistä olivat juuri etelästä ja tällä reitillä pääseekin tutustumaan tähän historiaan.Ruotsi on monipuolinen maa, joka ei ole pelkästään metsää, vuoristoa ja vettä. Erilaiset kulttuurinähtävyydet ja historialliset nähtävyydet tekevät jokaisesta Ruotsin matkasta mielenkiintoisen, kunhan jaksaa tehdä hieman suunnittelutyötä etukäteen. Kannattaakin suunnata joko risteilyaluksen suuntaan tai ottaa auto alle, sekä lähteä ajamaan pohjoiseen. Vaihtoehtoisesti Ruotsiin pääsee myös lentokoneella, eikä tarvitse pelkästään lähteä Tukholmaan, vaan maassa on muitakin kansainvälisiä lentokenttiä. Ruotsissa pääsee näkemään myös viikinkihistoriaa ja niistä kertovat museot ovat todella hienoja. Katsottavaa riittää kaikenikäisille, joten aikuisetkin pääsevät ihastelemaan viikinkilaivoja viikinkihistoriaa monipuolisesti. Muutenkin museot Ruotsissa ovat hienoja nähtävyyksiä.Lisäksi kannattaa katsoa kuninkaallisten suuntaan ja käydä ihastelemassa esimerkiksi Drottningholmin palatsia. Virallisena kuningasperheen talona oleva palatsi on merkittävä historiallisesti, lisäksi se on UNESCO:n maailmanperintökohde ja kaiken kunniaksi itse alue on erittäin kaunis. Kamera mukaan! Vauhdin ystäville Lisebergin huvipuisto on viihtyisä kohde! Kesäisin auki oleva huvipuisto on erityisesti paikallisten suosima. Göteborgissa sijaitseva puisto on helppo kohde, sillä läheltä löytyy paljon yöpaikkoja ja muutakin nähtävää, joten sinne voi lähteä vaikkapa vain viikonlopuksi.

Etelä
Etelä
Jaa tämä viesti: