Kreikan kauneimmat lomakohteet

Kreikan kauneus ei paljon esittelyitä kaipaa. Se on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, jonka maisemat ovat kuin suoraan satukirjasta, tai näin modernimmin, diginomadin Instagram tililtä. Kaikki tietävät, että kreikkalainen ruoka on taivaallista, mutta jos unohdetaan kansalaisten erinomaiset ruoanlaittotaidot hetkeksi ja keskitytään pelkästään kohteisiin, jotka ovat vertaansa vailla.

Kreikan kauneimmat lomakohteet
Kreikan kauneimmat lomakohteet

Kreikka ei jätä ketään kylmäksi siinäkään kategoriassa. Puhumattakaan siitä miten kirjava Kreikan maisemat ovat. Mitä sieltä nyt käytännössä näkyykään? Eiköhän oteta selvää.

Santorini, Rethymnon ja Nafplio

Kuvankaunis Santorini. Tästä saaresta on kuultu, ja nähty kuvia jo iät ja ajat. Yksi kreikan suosituimmista kuvauskohteista on tosiaan maineensa veroinen. Saari on täynnä valkeita kreikkalaisia taloja, rantoja, joista löytää mustaa hiekkaa ja unelmien sininen vesi tuo kontrastia maisemaan. Saaren itäpuolelta matkailija voi löytää pikkukyliä ja uskomattomia rantoja, jotka valloittavat itse kunkin. Yksi pro-tip: älä missaa auringonlaskua Amoudi lahdella. Et tule katumaan sitä.

Rethymnon on yksi parhaiten säilyneistä venetsialaisista kaupungeista Kreetan saarella. 1500-luvulta asti säilyneet rakennukset vanhassa kaupungissa ja upea ranta aivan kaupungin läheisyydessä ovat mahtava yhdistelmä romanttiselle irtiotolle. Rethymnon on Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki, mutta sen tunnelma ei ole yhtään samanlainen kuin keskisuurelta kaupungilta voisi odottaa. Ilmapiiri on rentoa, aika liikkuu hitaasti ja ei ole kiire minnekään. Ei muuta kuin seikkailemaan ympäri todella hyvin säilynyttä keskiaikaista metropolia. Uimapukua kotiin unohtamatta.

Santorini, Rethymnon ja Nafplio
Santorini, Rethymnon ja Nafplio

Ateenan eliittien suosikki lomakohde. Tältä satamakaupungilta löytyy arkkitehtuuria ja ruokailuelämyksiä jopa Bysantin, osmanien valtakunnan ja Venetsian ajoilta. Alun perin Nafplio oli kreikan ensimmäinen pääkaupunki. Pääkaupunkiajat ovat jättäneet jälkensä, joten kreikan historian tutkiminen täällä on yksi kiinnostavimmista aktiviteeteista ja varmasti yksi kreikan uniikeimmista kohteista vierailla. Kauniit pikkukadut täynnä ostos- ja ravintola mahdollisuuksia lisättynä historiallisiin linnojen raunioihin takaavat mahtavan loman sekä Instagram tilisi tulee näyttämään kauniimmalta kuin koskaan ennen.

Lefkada, Meteora ja Zakynthos

On aika jättää kaupunkien hulinat taakse ja suunnata rannalle rentoutumaan ja tietenkin polskimaan kirkkaan sinisessä meressä. Mitä muuta lomalta voikaan toivoa. Rauhallista paikkaa minne kaikki turistit eivät ole vielä eksyneet? Lefkada on juuri se paikka. Korkeiden ja jyrkkien kallioiden reunoittamat sametin pehmeät, valkoiset hiekkarannat ovat mainio paikka myös vesiurheilulle, jos rannalla lekottaminen ei ole se oma juttu. Tämä saari ei ole yksi kreikan pääsaarista, joten se ei ole (vielä) täynnä muita turisteja, joten rauhaa riittää. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tekeminen loppuisi kesken.

Tekemistä löytyy myös mannerkreikasta, jos ken haluaa sitä löytyvän. Keskellä kreikkaa sijaitsee Meteora, Unescon maailmanperintökohde. Vihreän luonnon ympäröimänä tältä alueelta voi löytää monen monta luostaria. Mitäs erikoista luostareissa on, löytyy niitä meiltä suomestakin? No nämä Meteoran ortodoksi luostarit ovat sijoitettuna korkeiden kalliopylväiden huipuille. Täynnä historiaa, viehättäviä kyliä ja luonnon kauneutta unohtamattakaan, Meteora on yksi näkemisen arvoisista kohteista mannerkreikan alueella.

Antiikin kreikka on jo kauan tunnettu sen mytologiasta ja tarinoista. Pari tunnetuimmista taruista ovat tietenkin Odysseia ja Ilias. Molemmissa tarinoissa antiikin runoilija Homeros mainitsee Zakynthosen saaren. Aivan Tripolin länsipuolella sijaitseva saari on tänä päivänä kuuluisa enemmän saarelle haaksirikkoutuneesta laivasta, joka on ollut rannalla jo vuosia. Kun laiva on nähty, saarella ei tekeminen lopu kuitenkaan kesken. Ranta tarjoaa mahtavan tilaisuuden hypätä surffilaudan päälle ja ratsastaa aaltoja pitkin tai laittaa snorklaus maski päähän ja ihailla vuorostaan merenalaista näkymää. Jos vesiurheilut eivät ole niin kiinnostavia, saaren vuoristosta löytyy häikäisevät vaellusreitit, jotka eivät jätä ketään kylmäksi.

Jaa tämä viesti: