Henkeäsalpaavat paikat Sveitsissä

Sveitsi voi olla Euroopan kaunein maa etenkin kesällä. Siellä on jotain siitä, miten vuoret kiiltelevät vielä lumella jopa aurinkoisimpiin kesäpäiviin, turkoosit järvet – jotka kaikki ovat maailman puhtaimpia – alppikukkien kentät – listaa voisi jatkaa loputtomiin asti.

Henkeäsalpaavat paikat Sveitsissä
Henkeäsalpaavat paikat Sveitsissä

Riippumatta siitä, oletko valinnut ylellisen tavan matkustaa Sveitsissä tai yrittä kiertää maata halvalla yöpymällä hostellissa (johon minä sanon onnea!). Sveitsi on kallis maa matkustaa. Parasta on, että monet Sveitsin upeimmista näkymistä ovat täysin ilmaisia! Minulla oli käytössä 8 päivän Sveitsin matkapassi, jonka avulla pääsin tutkimaan joitakin parhaista paikoista Sveitsissä, kaikki junalla. Esittelen tässä artikkelissa muutaman kauniin paikan, joiden avulla voit suunnitella pysähdyksiä etenkin jos matkustat junalla. Sen sijaan, että olisin vain antanut tavanomaisia ​​Sveitsin matkailukohteita, olen yrittänyt näyttää hieman vähemmän tunnettuja paikkoja. Swiss Travel System tarjoaa erilaisia ​​matkareittejä eri budjeteille ja matkan kestoille. Alkaen 216 CHF (noin 200 euroa maaliskuussa 2018) 3 peräkkäisen päivän toisen luokan pass, on myös 4, 8 ja 15 päivän liput, jotka tarjoavat enemmän arvoa pidempään.

Montreux ja Lac Leman

Montreux on normaalisti hiljainen kaupunki Lac Lemanissa Geneven lähellä, joka avautuu kaksi viikkoa joka vuosi, kun Jazzfestivaali (ja 200 000+ kävijää!) Tulee kaupunkiin. Yritä linjata aikaasi Montreuxissa Jazzfestivaalin avulla, kun kaupunki- ja kadun ruokaa on tarjolla monta musiikkigenreä (ei vain jazzia).

Lac Leman
Lac Leman

Mitä tehdä Montreuxissa

Montreux on parhaimmillaan vuosittaisen Jazz Festivaalin aikaan. Aikataulut eivät kuitenkaan ole linjassa, Montreuxissa on vielä paljon tekemistä ja se on ehdottomasti yksi Sveitsin kauneimmista paikoista. Montreux sijaitsee upealla Chateau de Chillonin saarella, joka on peräisin 11. vuosisadalta ja jota on ihmeellisesti pidetty vuosisatojen ajan. Se on varmasti yksi Sveitsin kauneimmista paikoista, joissa on upeat järvi- ja vuoristomaisemat, jotka muodostavat linnan torneineen. Sisäänkäynti on 12,50 CHF (noin 12 euroa), mutta sisäänpääsymaksu sisältyy Sveitsin matkapassiin! Tietenkin järven kävelykatu (josta voit kävellä linnaan) on ehdottomasti upea ja ehdottomasti varata aikaa siitä nauttimiseen. Läheinen Chaplinin maailma on myös suosittu Montreux-nähtävyys. Charlie Chaplin, kuten monet muutkin julkkikset, vietti monta vuotta elämästään nauttien Montreuxsta ja sen seurauksena voit nauttia museosta entisessä kodissansa.

Luzern-järvi ja Pilatus-vuori

Luzern on yksi Sveitsin parhaista paikoista vuoristomaisemien läheisyydessä. Luultavasti yksi hauskimmista päivistä, joita minulla oli Sveitsissä, oli päivä, jolloin matkustin Luzern-järven yli Alpnachstadiin, sitten hammaspyörärautatietä pitkin Pilatus-vuorelle 2073 metriä. Hammaspyörän rautatie Pilatus-vuorelle on kirjaimellisesti jyrkin maailmassa, jossa on huikea

48%:n kaltevuus!

Mitä tehdä Luzernissa

Luzern on ihastuttava kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Sinun täytyy varmasti nauttia jokiristeilystä yhdellä vanhanaikaisesta höyrylaivasta. Se on myös melko lähellä Rigi-vuorta ja Pilatus-vuorta, jotka molemmat tarjoavat erinomaiset näkymät ja vaellusmahdollisuudet. Nämä kohteet ovat mukana Swiss matkapassissa. Kapellbrücke on myös upea. Tämä katettu silta juontaa juurensa 1400-luvulle. Se on yleensä täynnä turisteja päivän aikana, joten jos haluat parhaat valokuvat, suosittelen ottamaan kuvat heti aikaisin aamusta.

Päiväretket ja retket Luzernista

Pilatus on klassinen päiväretki Luzernista. Se sisältyy Swiss matkapassiin tai voit ostaa päiväretken erikseen. Tämä kiertue vie sinut Luzern-järven yli höyrylaivalla, nousee maailman jyrkimmän hammaspyörärautatien läpi, sitten laskeutuu köysiradalla (ja lopeta matka takaisin Luzerniin lyhyellä bussimatkan päässä).Jungfraujoch on myös saatavilla päiväretkenä suoraan Luzernista. Titlis on lähempänä (ja myös halvempi  päiväretki), jos haluat nähdä jäätikön läheltä. Kannattaa tarkista hinnat ja matkanarvostelut vielä ennen matkaan lähtöä.

Jaa tämä viesti: