Erämaan lumoissa Joshua Treessa

Kaliforniassa sijaitseva Joshua Treen kansallispuisto on valtavan kokoinen alue, johon kuuluu myös osia Coloradon ja Mojaven aavikoista. Yhteensä alue on suuruudeltaan 3 196 neliökilometriä. Alue on suurelta osin aavikkoa ja sitä uhkaavat sekä ihmisten että luonnon aiheuttamat maastopalot. Palot ovat ongelma, sillä joosuankukka kasvaa satoja vuosia ja sen uusiutuminen palon jälkeen kestää sata vuotta.

Erämaan lumoissa Joshua Treessa
Erämaan lumoissa Joshua Treessa

Puisto kuuluu Yhdysvaltojen uudempiin kansallispuistoihin, sillä se perustettiin vasta vuonna 1994. Paikka on suosittu viikonloppukohde myös paikallisten keskuudessa ja sinne voi suunnata joko muutamakasi tunniksi, koko päiväksi tai vaikka yöpymään.

Aavikkomaisemien kauneutta

Kansallispuiston alueella maisemat ovat karuja, mutta upeita. Vaikka ensisilmäyksellä maasto saattaa näyttääkin lähes elottomalta, löytyy alueelta tarkemmin silmäillessä paljonkin elämää.

Kasvillisuus koostuu tyypillisistä autiomaan kasveista kuten kaktuksista ja tietenkin joosuankukista. Joosuankukat ovat sukua jukkapalmuille ja niiden ympärille kerääntyy erityisesti pieneläimiä, kuten oravia, jäniksiä ja aavikkorottia. Lisäksi lämpimät kivet ja kalliot houkuttelevat kalkkarokäärmeitä ja liskoja.  Joshua Treessa esiintyy myös 240 eri lintulajia ja 700 putkilokasvilajia. Keväällä puisto hehkuu hetken kukkaloistossa, kun joosuankukat kukkivat.

Erityisesti kesäaikaan lämpötilat kohoavat varsin korkeiksi ja saattavat pysyä pitkään yli 40 asteessa. Kuumimpina aikoina puiston ihailu voi olla miellyttävämpää aikaisin aamulla tai lähempänä auringonlaskua. Puisto on myös telttailijoiden suosiossa, sillä avaralla aavikkoseudulle tähtitaivas on yöaikaan henkeäsalpaava näky. Myös auringonlasku on puistossa kokemisen arvoinen, kun kaktukset heijastuvat oranssiksi ja punaiseksi värjäytynyttä taivasta vasten.

Vaivaton vierailukohde

Joshun Treen kansallispuistoon voi lähteä vierailulle ilman sen kummempia valmisteluita. Visitor Centeristä saa mukaansa kartan ja vinkkejä siitä, mitä juuri sinä päivänä kannattaisi puistossa nähdä. Jo muutamassa tunnissa ehtii nähdä puistoa melko laajasti, sillä suurimmaksi osaksi liikkeellä ollaan autolla. Toki näkemistä riittää pidemmäksikin aikaa ja samalla sisäänpääsymaksulla voi viettää puistossa viikon.

Jaa tämä viesti: