Australian upeimmat nähtävyydet vuonna 2021

Vuonna 2020 monen matkasuunnitelmat joko peruuntuivat tai ainakin muuttuivat paljon. Matkustamiseen on tullut paljon erilaisia rajoituksia ja moni on varmasti jättänyt lomamatkat suosiolla tauolle, sillä koronaviruksen aiheuttama tilanne muuttuu koko ajan. Koska matkustamaan ei heti pääse, on hyvä alkaa jo tekemään uusia suunnitelmia tulevaisuutta varten. Seuraavasta matkasta kannattaa tehdä erityisen hyvä ja voit mahdollistaa sen helposti valitsemalla parhaat kohteet ja aktiviteetit reissulle. Jos olet haaveillut matkustamisesta Australiaan, jatka lukemista, niin kerromme sinulle parhaimmat kohteet! Et varmasti halua jäädä paitsi näistä kokemuksista.

Parhaat kaupungit

Jos olet kulttuurin, musiikin tai urheilun ystävä, Melbourne on ehdottomasti kohde, johon kannattaa suunnata. Se on toiseksi suurin kaupunki Australiassa, jossa voit nauttia niin kaupunki- kuin rantamaisemista. Jos ajoitat matkasi oikein, voit myös päästä osallistumaan monenlaisiin tapahtumiin, joihin liittyvät juuri musiikki tai taide. Myös upeat aurinkorannat sijaitsevat aivan keskustan lähellä ja pääsetkin ostosreissun jälkeen uimaan helposti julkisilla kulkuneuvoilla. On kuitenkin hyvä tietää, että Melbournen sää on erittäin mielenkiintoinen, eikä se aina suosi rannalla olevia. Sää saattaa muuttua aurinkoisesta ja kuumasta tuuliseksi hetkessä. Kun vierailet Melbournessa, suosittelemme siis tekemään muitakin suunnitelmia, kuin rannalla makaamista. Esimerkiksi Eureka Skydeck on hyvä vierailukohde, joka on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Kyseessä on näköalatorni, jonka huipulta näkee koko upean kaupungin.

Jos et ole koskaan aiemmin käynyt Australiassa, kannattaa tietysti käydä katsomassa mitä Sydney tarjoaa. Se on kuitenkin vanhin sekä suurin kaupunki tässä maassa, joten siellä täytyy ainakin kerran käydä. Sydneyssä asuu huimasti yli neljä miljoonaa asukasta, joten suomalaiselle se on suuruudessaan hieno kokemus. Kaupunki on täynnä suuria pilvenpiirtäjiä, valtavia siltoja ja ei kannata myöskään unohtaa Sydneyn Oopperataloa. Se on oma kohteensa, vaikka et kävisikään sisällä katsomassa mitään näytöstä. Kaupungin lisäksi Sydney on erityisen hyvä kohde esimerkiksi surffaamiseen, jota varten suosittelemme Bondi Beachia. Se sijaitsee vain seitsemän kilometrin päässä keskustasta, jonka läheisyydestä löytyy myös monia kauppoja sekä ravintoloita. Sydney on mahtava kohde myös sen takia, että siellä julkinen liikenne kulkee hyvin ja kävelyyn on hyvät mahdollisuudet. Sinun ei siis tarvitse vuokrata autoa tai kulkea taksilla, jos mieluummin kuljet pienemmällä budjetilla. Keskustassa sijaitseva Harbour Bridge on hyvä kohde niille, jotka haluavat hurjan kokemuksen ja eivät pelkää korkeita paikkoja. Voit päästä kiipeämään suuren sillan päälle ohjatulla kierroksella ja nähdä kaupungin korkeuksista.

Hyvät kohteet seikkailulle

Hyvät kohteet seikkailulle

Jos haluat lisätä matkaan seikkailua, Australia on erinomainen kohde esimerkiksi sukeltamiseen. Yksi suosituimmista kohteista on Iso valliriutta, joka on myös monipuolinen paikkana. Sinne järjestetään monia erilaisia retkiä, joista monet tietysti sisältävät uimista tai sukeltamista. Kohde on kuitenkin niin kaunis, että myös veneretkelle kannattaa lähteä. On myös hyvä tietää, että kyseessä on maailman kaikista suurin koralliriutta, joka varmasti tekee vaikutuksen koko perheeseen.

Toinen seikkailuun sopiva kohde on oikeastaan myös maailman suurin omassa kategoriassaan. Nimittäin kaikista maailman hiekkasaarista Fraser Island on suurin ja sijaitsee Australiassa. Tälle saarelle tehdään myöskin monenlaisia retkiä, jotka yleensä lähtevät joltakin itärannikolla sijaitsevasta kaupungista. Erityisesti autoretket ovat suosittuja, koska hiekkarannalla kävely saattaa olla itsessään liian raskasta. Kauniit rannat ja turkoosi vesi saavat tämän saaren tuntumaan oikealta paratiisilta. Lake McKenzie on saaren tunnetuin kohde, joten se kannattaa ainakin käydä katsomassa. Retki kannattaa suunnitella tietysti sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa ja mitä haluaa tehdä. Vaihtoehtoja löytyy monia ja seikkailu voi olla joko hurja tai rauhallisempi. Australia ei varmasti petä matkaajaa ja tästä syystä se kannattaa laittaa omalle listalle!

Jaa tämä viesti: